Visste du at vi her ved Østeråsklinikken tilbyr platerikt plasma (PRP)-behandling av lett og moderat grad artrose? PRP inneholder blodplater som igjen inneholder vekstfaktorer. Kroppen er avhengig av vekstfaktorer gjennom all reparasjonsprosess i kroppen. PRP hjelper bl.a. til å redusere betennelsestilstander i ledd, og bruk av vekstfaktorer fra ditt eget blod bremser (og i noen tilfeller bygger opp igjen) skade i brusk, roer irritasjon i slimhinner i ledd, roer/bygger opp igjen irritasjon i knokkelvev. Det er svært viktig at denne behandlingsformen skjer gjennom samråd med fastlegen. Flere fastleger er usikre på hva de kan anbefale, da det er kun nyere litteratur og forskningsstudier (etter 2015) som viser svært god effekt på denne formen for artrose. Det er ikke alltid fastlegen rekker å fange opp denne litteraturen, og er dermed ikke klar over effekten PRP har på artrose. Her ved Østeråsklinikken har vi holdt på med PRP siden 2016, og vi har veldig mange lykkelige personer som trener og er aktive. Vi har mange personer med plager som kommer langveis fra for denne behandlingsformen. Dessverre kan vi ikke garantere effekt, men forventer at rundt 80 % får en god effekt av PRP på behandling av stortå, ankler, knær, hofter, skuldre, albuer og tommel/fingerledd.
Ta kontakt med Østeråsklinikken for en konsultasjon.