Innleggssåler

Østeråsklinikken tilbyr Formotics ålekonsept

Foten utgjøres av 26 knokler og enda flere muskler. Menneskefoten er i utgangspunktet skapt for å ferdes på et mykt underlag som tilpasser seg foten. Nåtidens harde veier og gulvbelegg, kombinert med masseprodusert fottøy, får føttene til å flate ut. Fotens naturlige form kan ikke fordele kroppsvekten. Dette gjør at støt fra underlaget føres tilbake opp i bena, slik at leddene belastes ugunstig

Tilpasning av Innleggsåler

Formthotics er et revolusjonerende produkt. En termoplastisk såle som skreddersys til dine føtter. Formthotics er biomekanisk konstruert, så den naturlige støttende formen gis tilbake til føttene. Sålen behandler effektivt skinnebeinsplager, hælplager, kneplager, akillesplager, forfotsproblemer og ikke minst rygg- og nakkeplager. Formthotics bidrar til å justere feilstillinger som igjen bidrar til økt stavilietet og forebygging av skader.

Sålen varmes opp og tilpasses deg mens du står med skoene på.

Formthotics historie

Som de fleste andre oppfinnelser var oppdagelsen av Formthotics veldig enkel. En lege gikk langs stranden og spekulerte på hvorfor så mange av hans pasienter klagde over problemer med ben og føtter. Han oppdaget plutselig at når hans bare føtter sank ned i den bløte sanden dannet de et støttende avtrykk (hans fotavtrykk). Det fikk ham til å forstå hva som var årsaken til hans pasienters problemer.

Nåtidens harde underlag

Nåtidens harde veier og gulvbelegg, kombinert med masse-produsert fottøy, får føttene til å flate ut. Fotens naturlige form kan ikke fordele kroppsvekten. Dette gjør at støt fra underlaget føres tilbake opp i bena slik at leddene belastes ugunstig.

Naturens svar

Legen fant ut at hun hadde bruk for en spesiell inn-leggsåle som han kunne legge inn i pasientenes sko for å få skoen til å passe den eksakte fotform. Ved å støtte foten i dens naturlige form –som et fotavtrykk i sanden – ville han kunne løse problemene med ben og føtter. Formthotics er utviklet for å gi naturlig støtte under føttene. Sålen gir langtidskomfort og reduserer tretthet ved å støtte hele foten og å omfordele vekt og trykk jevnt. Deres støtdempende funksjon og stabilitet gir kroppen mulighet til å fungere på den måten den er skapt til.

AktivA

Aktiv – A er et kunnskapsbasert prosjekt bestående av...

les mer